Antena 3 CNN Externe Gaza. Israelul a intensificat raidurile aeriene

Gaza. Israelul a intensificat raidurile aeriene

Gaza. Israelul a intensificat raidurile aeriene
21 Mai 2007   •   11:02

Guvernul israelian a dat mână liberă armatei să-şi intensifice acţiunile în Fâşia Gaza, pentru a pune capăt atacurilor cu rachete ale extremiştilor palestinieni. Ordinul a fost imediat pus în aplicare: după căderea nopţii, cel puţin 9 palestinieni au fost ucişi în două raiduri aeriene. Primul atac a vizat locuinţa unui lider al mişcării Hamas, care a scăpat, însă, nevătămat. Demnitarii israelieni au reafirmat că guvernul exclude, deocamdată, o ofensivă terestră de mare amploare în Gaza. În schimb, vor fi intensificate raidurile aeriene care vor avea drept ţintă liderii grupările extremiste palestiniene.

"Prima fază a operaţiunilor se va concentra asupra mişcărilor Hamas şi Jihadul Islamic, care poartă răspunderea pentru actuala escaladă. Dacă nu va reveni calmul, cabinetul va discuta măsuri şi mai drastice," a declarat Ehud Olmert, primul ministru al Israelului.

Aviaţia israeliană a atacat casa unui lider Hamas, deputat în parlamentul palestinian. Mai mulţi membri ai familiei sale sau vecini au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, unii fiind în stare critică. Deputatul, însă, nu era acasă. El i-a vizitat pe răniţi la spital şi a promis că nu va înceta lupta.

Ulterior, aviaţia israeliană a efectuat un nou raid, asupra unui presupus atelier de producţie a rachetelor. Atât liderii Hamas, cât şi cei din gruparea rivală Fatah au condamnat atacurile şi au cerut intervenţia comunităţii internaţionale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close