Antena 3 CNN Externe Cine va câștiga războiul Rusia - Ucraina. Observațiile unui mare general

Cine va câștiga războiul Rusia - Ucraina. Observațiile unui mare general

Ruşii sunt debusolaţi. Generalul David Petraeus, care a comandat forțele americane în războaiele din Irak și Afganistan, a făcut observații extrem de interesante cu privire la tonusul tot mai scăzut al armatei lui Vladimir Putin.

Cine va câștiga războiul Rusia - Ucraina. Observațiile unui mare general
Sursa foto: getty images
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2022   •   10:13

Oficialul spune că rușii se confruntă cu o armată ucraineană excepțional de hotărâtă, surprinzător de capabilă și inovatoare și care luptă feroce ca să-și apere teritoriul. 

Generalul David Petraeus: Mariupolul nu a căzut încă. Nu mai există mâncare, combustibili, apă, orice în afară de suflet. Ucrainenii luptă încă foarte intens. Ăsta este primul loc unde rușii vor trebui să ducă o luptă urbană serioasă. Trebuie să meargă din clădire în clădire, fiecare cameră trebuie curățată în acest tip de operațiune. Şi află că este foarte solicitantă pentru soldați şi consumă rezervele şi forțele pe care le ai. 

Jurnalist: Şi cu cine luptă? Cu armata ucraineană, cu rezistența? Sau cu amândouă? 

Generalul David Petraeus: Cu ambele. Rețineți că toată lumea spune că rușii au 200.000 de soldați, ucrainenii au 100.000. Nu e așa. Ucrainenii au aproximativ 100.000 de soldați plus toţi adulții din ţară, care toţi îşi doresc să pună mâna pe arme sau să ajute cumva, fie că e vorba de bruierea semnalelor radio sau să îi sune pe ruși şi să le spună "știți cât de prost merge pentru voi". Deci toată lumea este implicată. Problema este că aici efectiv mor de foame. Acesta este un asediu. Asta fac rușii aici. Iar cât vor rezista este foarte important. Pentru că dacă se vor preda, aceste forțe vor fi libere să meargă înspre nord. 

Odesa este singurul şi cel mai mare port. Dacă ei cuceresc Mariupolul, acesta este ultimul mare port cu ieșire directă la Marea Neagră, nu trebuie să mai treacă prin strâmtoarea Azov, care ar putea fi blocată de ruși, este un punct vital pentru toată Ucraina, când vine vorba de ce intră pe teritoriul ei. Deci ce au încercat să facă, au încercat să treacă prin Nikolaev unde sunt două poduri-cheie pe care vor trebui să le demoleze și încă o dată este un blocaj. Au mers puşin în nord , încercând să ocolească un râu care este aici. În ultimă instanţă vor să asedieze Odesa şi sunt şi nave de război care stau la ţărm de pe care ar urma să aibă loc o invazie amfibie. Deocamdată totul este în așteptare. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Mariupol
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close