Antena 3 CNN Externe Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reţinut de FSB | Există suspiciunea de scurgeri de informații militare

Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reţinut de FSB | Există suspiciunea de scurgeri de informații militare

Generalul Roman Gavrilov adjunctul șefului adjunct al Rosgvardia din Rusia, ar fi fost reținut de FSB ( Serviciul Federal de Securitate), pentru 'scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești".

Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reţinut de FSB | Există suspiciunea de scurgeri de informații militare
Sursa foto: Twitter Christo Grozev
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2022   •   16:53

Anunțul a fost dat pe Twitter de Christo Grozev, jurnalist cunoscut pentru sursele sale în rândul serviciilor secrete ruse, care de-a lungul timpului a dat multe informații privind activitatea regimului de la Kremlin.

„Trei surse independente spun că adjunctul șefului adjunct al Rosgvardia din Rusia (Garda Națională, o unitate a forțelor armate interne ale Rusiei, care a suferit pierderi enorme în Ucraina), generalul Roman Gavrilov, a fost reținut de FSB”, scrie jurnalistul Christo Grozev  pe Twitter

Generalul Roman Gavrilov ar fi fost reţinut de FSB

"Generalul Roman Gavrilov a lucrat anterior și în cadrul FSO, serviciul de securitate al lui Putin.

Conform unei surse, el a fost reținut de către departamentul de contrainformații militare al FSB pentru 'scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești', în timp ce alte două surse spun că a fost vorba de 'risipirea inutilă de combustibil', a mai precizat acesta.

Ofiţeri de rang înalt de la Moscova, arestaţi de garda lui Putin

Serviciul de Protecţie a lui Vladimir Putin a descins la sediul Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, la Direcția Serviciului 5, şi a arestat 2 ofițeri de rang înalt. Un jurnalist rus a dezvăluit ce acuzații are Putin la adresa lor făcând referire la războiul din Ucraina.

Mai exact, Serviciul de Protecţie a lui Vladimir Putin i-au arestat pe generalul colonel Serghei Beseda care conduce Direcția Serviciului 5 a FSB din 2009 precum şi pe adjunctul acestuia, Anatoly Bolyukh.

În clipa de faţă cei doi se află sub protecţie şi pază la domiciliu.

Acuzaţiile oficiale sunt de corupție şi chiar luare de mită, însă neoficial potrivit unui jurnalist de investigații rus, Vladimir Putin ar fi nemulțumit în legătură cu felul în care merge operațiunea din Ucraina.

Mai exact, Vladimir Putin are suspiciunea că ar exista legături cu jurnaliști şi reprezentanți ai unor organizații civice din Rusia. 

"Putin pare să fie extrem de nemulţumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlanțuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informaţii externe al FSB). Serghei Beseda, şeful acestui serviciu şi adjunctul său Bolyukh, au fost plasaţi sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a  scris jurnalistul rus de Andrei Soldatov pe pagina sa de socializare

×
Subiecte în articol: general rus FSB Roman Gavrilov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close