Antena 3 CNN Externe George Bush se ascunde în ziua alegerilor

George Bush se ascunde în ziua alegerilor

George Bush se ascunde în ziua alegerilor
04 Noi 2008   •   22:18

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a cărui popularitate este extrem de scăzută, va evita apariţiile publice în cursul zilei de marţi, când americanii îl desemnează pe viitorul lider de la Casa Albă, comentează AFP.
Bush va lua masa cu soţia sa şi va urmări rezultatele alegerilor, a anunţat Scott Stanzella, un purtător de cuvânt al Casei Albe.
Stanzella a confirmat astfel zvonuri care circulau de câteva zile referitoare la evitarea apariţiilor publice în ziua alegerilor.
În schimb, Dana Perino, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, va face o declaraţie în momentul în care se va cunoaşte câştigătorul scrutinului prezidenţial.
Bush s-a implicat din ce în ce mai puţin în campania electorală pe măsură ce s-a apropiat ziua alegerilor, iar în ultimele zile a fost văzut doar luând elicopterul spre reşedinţa de la Camp David.
Purtătorul său de cuvânt a subliniat că Bush lucrează pentru depăşirea crizei financiare, recunoscând totuşi preocuparea republicanului John McCain să nu fie asociat cu un preşedinte din ce în ce mai nepopular. "Bush îşi dă seama că nu este vorba de el în acest scrutin. Nu ignorăm faptul că Partidul Republican doreşte ca atenţia să se îndrepte spre McCain în acest scrutin", a spus Perino.
"De cele mai multe ori, atunci când faci lucruri măreţe, când iei decizii dificile, acestea nu sunt populare. Preşedintele Bush înţelege asta. Iubeşte ţara, iubeşte poporul american, îşi iubeşte munca şi va urmări cu mult interes rezultatele. Sigur că îl susţine pe McCain", a încheiat Perino.
Recent, Bush jr. a revenit după ?un sejur? la Camp David. Luni şi marţi, el nu a avut nici o apariţie publică, iar votul şi l-a trimis prin poştă deja de săptămâna trecută . Cu o rată de încredere situată la 26%, era şi de aşteptat ca preşedintele în exerciţiu să stea deoparte de campanie pe ultima sută de metri. Această situaţie însă nu este recentă. Pe 5 martie la întâlnirea dintre McCain şi Bush la Casa Albă, preşedintele SUA declara că ?dacă vrea să apar, o voi face?. De atunci, cei doi au apărut în public unul lângă altul un total de 12 minute.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close