Antena 3 CNN Externe George Soros: Planul de rezolvare a crizei datoriilor suverane va rezista între o zi şi trei luni

George Soros: Planul de rezolvare a crizei datoriilor suverane va rezista între o zi şi trei luni

George Soros: Planul de rezolvare a crizei datoriilor suverane va rezista între o zi şi trei luni
Sursa foto: Foto: littlemi-kis.com
30 Oct 2011   •   21:33
Investitorul veteran George Soros a atacat lipsa de „leadership” la vârful zonei euro şi a spus că noul acord, menit să rezolve criza datoriilor suverane, va rezista „între o zi şi trei luni”, conform publicaţiei Telegraph.

Soros, care a devenit celebru în 1992, după ce a făcut un profit de aproximativ două miliarde de dolari, mizând pe deprecierea lirei sterline la bursă, a declarat că ştergerea a jumătate din datoria Greciei înseamnă, în realitate, doar 20% din datorie.

Soros a adăugat că acest procent nu este suficient pentru a opri declinul economic al Greciei şi nemulţumirea generală în rândul populaţiei elene.

Declaraţiile acestuia vin în contextul în care s-a decis săptămâna trecută ca datoria publică a Greciei să fie redusă cu circa 100 de miliarde de euro, după ce băncile creditoare au acceptat să piardă 50% din valoarea creanţelor.

Reprezentanţi ai Goldman Sachs au declarat că ţările din zona euro se îndreaptă spre o „recesiune moderată”, pe un fond al diminuării încrederii în această decizie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close