Antena 3 CNN Externe Anunț fără precedent făcut de Germania și Franța: "Este momentul!"

Anunț fără precedent făcut de Germania și Franța: "Este momentul!"

Anunț fără precedent făcut de Germania și Franța: "Este momentul!"
12 Sep 2016   •   19:04

Germania şi Franţa şi-au prezentat luni viziunea asupra unui rol militar consolidat al Uniunii Europene (UE), a cărui necesitate a fost evidenţiată mai ales în urma atacurilor teroriste din Europa din ultimele 18 luni, relatează DPA

Berlinul şi Parisul au publicat un document comun înaintea summitului extraordinar al UE de la Bratislava care va avea loc vineri. Documentul include elaborarea unor planuri pentru crearea unor cartiere generale ale misiunilor UE şi desfăşurarea de summituri periodice consacrate politicii de apărare şi securitate europene.

''Este momentul pentru întărirea solidarităţii noastre şi a capacităţilor de apărare europene, pentru a ne proteja graniţele şi cetăţenii Uniunii Europene mai eficient'', se menţionează în documentul de şase pagini.

De asemenea, se propune o mai bună cooperare între UE şi NATO pentru combaterea ameninţărilor comune la adresa securităţii, inclusiv în mediul online, şi o îmbunătăţire a schimbului de imagini din satelit în vederea protejării eficiente a graniţelor externe ale UE.

''Obiectivul este o uniune europeană şi în domeniul apărării. Nu este vorba despre concurenţă cu NATO, ci despre nevoia de a avea o Europă mai puternică. Dacă aşteptăm euroscepticii, atunci vom merge doar înapoi'', explica în urmă cu câteva luni un oficial guvernamental german.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close