Antena 3 CNN Externe Germanii folosesc lupii pentru îmbunătăţirea capacităţilor manageriale (VIDEO)

Germanii folosesc lupii pentru îmbunătăţirea capacităţilor manageriale (VIDEO)

Germanii folosesc lupii pentru îmbunătăţirea capacităţilor manageriale (VIDEO)
Sursa foto: lup
03 Apr 2010   •   12:58

Lupii au, în general, o imagine dezastruoasă în rândul oamenilor. Toţi îi privesc ca pe nişte fiare sălbatice de care este bine să stai cât mai departe. Dar iată că germanii le-au găsit lupilor un nou rol - acela de instructori în arta de a conduce, pentru manageri şi chiar poliţişti. Poate pentru că mediile în care lucrează aceştia seamănă tot mai mult cu o haită de lupi.

Cursurile de perfecţionare în ştiinţa conducerii nu mai sunt de mult o noutate. Pădurile din Brandenburg, în fosta Germanie de Est, par un decor liniştit pentru un stagiu de pregătire. Dar cursanţii - oameni de afaceri, manageri şi poliţişti - vin aici din cu totul alt motiv: ca să observe, în mediul lor natural, nouă lupi, adevăraţi asistenţi ai instructorilor.

Prima lecţie de bază: un adevărat şef de haită nu-şi câştigă autoritatea prin ţipete sau insulte.

Elevii au ocazia să afle cum ajung lupii să se impună în fruntea haitei. Iar apoi să-şi facă mereu fără greş datoria de şefi, deoarece pot fi oricând înlocuiţi de rivali mai ambiţioşi. Cam la fel se întâmplă şi în lumea oamenilor, cu o deosebire: lupii îşi păstrează mereu respectul faţă de rivali.

Din păcate, lupii nu pot încă vorbi. Aşa că nu se ştie ce părere au despre oamenii veniţi să înveţe de la ei şi pe care i-au studiat, fără îndoială, la rândul lor, cu mare atenţie.



Antena 3




×
Subiecte în articol: lupi germani manageri politisti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close