Antena 3 CNN Externe Gestul şocant al lui Năstase a făcut înconjurul lumii. Ştirea că fostul premier a încercat să-şi ia viaţa, pe prima pagină a ziarelor internaţionale

Gestul şocant al lui Năstase a făcut înconjurul lumii. Ştirea că fostul premier a încercat să-şi ia viaţa, pe prima pagină a ziarelor internaţionale

Gestul şocant al lui Năstase a făcut înconjurul lumii. Ştirea că fostul premier a încercat să-şi ia viaţa, pe prima pagină a ziarelor internaţionale
Sursa foto: Foto: cnn.com
de O.P.    |    21 Iun 2012   •   06:24

 Ştirea că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă a făcut rapid şi înconjurul lumii. Gestul fostului premier tine capul de afiş în marile ziare şi agenţii de presă internaţionale.

UPDATE: Adrian Năstase s-a împuşcat. Va fi operat peste câteva ore. Procurorii au verificat toată noaptea casa

Corespondenţii de la Bucureşti relatează în detaliu despre starea sănătăţii lui Adrian Năstase şi despre implicaţiile politice ale evenimentului.

"Condamnat pentru corupţie, fostul prim-ministru român încearcă să se sinucidă". Acesta este titlul relatării de la Bucureşti a agenţiei France Presse.

Associated Press, ca şi alte instituţii de presă, aminteşte că Năstase s-a împuşcat la doar câteva ore după ce a fost condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare. Agenţia citează imaginile difuzate de Antena 3 pentru a relata transferul fostului premier la spital.

Agenţia spaniolă EFE, reluată de numeroase ziare, adaugă un comentariu politic: "Tentativa de sinucidere a lui Năstase poate agrava înfruntarea dură dintre preşedintele de centru-dreapta, Traian Băsescu, şi prim-ministrul social-democrat Victor Ponta, discipol al lui Năstase, care-l acuză pe Băsescu că foloseşte justiţia împotriva adversarilor politici".

Tot în Spania, corespondentul ziarului El Pais reia declaraţiile lui Victor Ponta, după vizita la spital. "Victor Ponta s-a arătat consternat de incident. "Mă întreb dacă Băsescu este fericit acum. Nu se poate vorbi de justiţie. Năstase arată oribil", scrie El Pais.

Relatările de presă rezumă şi procesul în urma căruia a fost condamnat Năstase. "După ce s-au epuizat posibilităţile legale de recurs în România, avocaţii lui Năstase au indicat că vor face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, din Strasbourg", scrie BBC.

Agenţia Reuters schiţează şi un portret al fostului premier. "Vânător şi pescar pasionat, Năstase a fost prim-ministru într-un guvern de stânga şi reţine un rol principal în USL, alianţa venită la putere luna trecută, sub conducerea lui Ponta, şi care va câştiga, probabil, şi alegerile parlamentare din noiembrie".

Evenimentele de la Bucureşti sunt reflectate, de asemenea, de CNN şi Washington Post, ca şi de presa de limbă germană.





×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close