Antena 3 CNN Externe Gimnastul rus care a purtat simbolul pro-război la Cupa Mondială, lângă un ucrainean, și-a aflat pedeapsa

Gimnastul rus care a purtat simbolul pro-război la Cupa Mondială, lângă un ucrainean, și-a aflat pedeapsa

Gimnastul rus Ivan Kuliak a devenit faimos nu grație capacităților sportive, ci pentru un gest sfidător. El a purtat simbolul național de război pe podium, la Cupa Mondială din Qatar, în martie, chiar lângă un ucrainean. Acum și-a aflat pedeapsa.

Gimnastul rus care a purtat simbolul pro-război la Cupa Mondială, lângă un ucrainean, și-a aflat pedeapsa
Sursa foto: Twitter/ Megha Mohan
de Cerasela Stafie    |    18 Mai 2022   •   08:48

Kuliak a câștigat bronzul în finala de la paralele a Cupei Mondiale de la Doha și a afișat litera „Z” lipită la piept, în timp ce stătea lângă ucraineanul Illia Kovtun, care câștigase aurul.

Incidentul a fost investigat de Federația Internațională de Gimnastică (FIG), iar Kuliak a fost sancționat de comisia de disciplină a Fundației pentru Etică în Gimnastică (GEF) pentru încălcarea regulilor FIG.

Tânărul de 20 de ani nu are voie să participe la niciun eveniment sau competiție organizat de FIG sau de o federație afiliată FIG timp de 12 luni. De asemenea, Kuliak trebuie să ramburseze premiul în bani, adică 500 de franci elvețieni (477,66 euro), și medalia, dar și să plătească o contribuție pentru costurile procedurii, o sumă de 2.000 de franci elvețieni (1.910,61 euro), potrivit BBC.

Sportivul are are dreptul de a face apel împotriva acestei decizii într-un termen de 21 de zile.

Nu a fost constatată nicio încălcare a regulilor Federației Internaționale de Gimnastică din partea șefului delegației ruse, Valentina Rodionenko, și nici a antrenorului Igor Kalabushkin.

Litera Z a devenit simbol al războiului, odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia. A fost pictat pe lateralul tancurilor și vehiculelor militare și a fost purtat de politicienii pro-război din Rusia.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close