Antena 3 CNN Externe Grecia. Autorităţile au confiscat active în valoare de 1,5 miliarde de euro de la evazionişti

Grecia. Autorităţile au confiscat active în valoare de 1,5 miliarde de euro de la evazionişti

Grecia. Autorităţile au confiscat active în valoare de 1,5 miliarde de euro de la evazionişti
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Feb 2013   •   15:48

Autorităţile elene au confiscat anul trecut active în valoare de 1,5 miliarde de euro, în natură şi în bani reţinuţi direct din conturi bancare, de la persoane cu restanţe mari la plata impozitelor, relatează Capital.gr.
   
Din aceste sume, 1,4 miliarde de euro au fost confiscate de agenţiile fiscale şi 100 de milioane de euro de agenţiile pentru combaterea delictelor financiare.
   
Confiscările au fost posibile datorită unei noi legi referitoare la restanţele la plata obligaţiilor financiare către stat, potrivit unui raport al Ministerului de Finanţe elen.
   
Inspecţiile autorităţilor fiscale s-au concentrat anul trecut pe marii datornici, cu datorii de peste 100.000 de euro, activele confiscate de la aceştia totalizând 1,16 miliarde de euro.
   
Fiscul a solicitat băncilor să confişte active de 350 de milioane de euro de la 742 de mari datornici la stat.
   
În cazul activelor corporale, autorităţile fiscale au confiscat proprietăţi şi alte bunuri, precum vehicule, avioane, ambarcaţiuni, în valoare de 1,05 miliarde de euro, de la 12.136 de persoane cu datorii mari la stat.
   
"Marii evazionişti îşi vor plăti partea. Acest proces a început deja. Evaziunea fiscală trebuie să ia sfârşit", a declarat ministrul de Finanţe Yannis Stournaras.
   
El a adăugat că este de neconceput ca salariaţii şi pensionarii să poarte în continuare povara ajustării bugetare, în timp ce alţii evită să plătească taxele.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close