Antena 3 CNN Externe Grecia: Consilier ministerial ucis în atac cu bombă în sediul guvernului

Grecia: Consilier ministerial ucis în atac cu bombă în sediul guvernului

Grecia: Consilier ministerial ucis în atac cu bombă în sediul guvernului
25 Iun 2010   •   23:01


Un consilier al unui ministru grec a fost ucis într-un atac cu un dispozitiv artizanal exploziv ascuns într-un cadou, trimis la sediul guvernului din Atena.

Bomba a explodat în mâinile funcţionarului angajat al ministerului ordinii publice, după ce acesta a încercat să deschidă cutia. Explozia s-a produs joi, la doar câţiva metri de biroul ministrului Michalis Chrysohoidis.

Nici o organizaţie sau persoană nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Recent, au existat numeroase atacuri asupra băncilor şi clădirilor guvernamentale de când un adolescent a fost împuşcat de un poliţist la Atena,  în decembrie 2008. Majoritatea atacurilor au fost puse pe seama grupurilor anarhiste sau de extremă stângă, dar aceste incidente au fost minorre şi nu au dus la rănirea niciunei persoane.,

Luna trecută trei persoane au murit după ce, în timpul revoltelor din Atena, banca Marfin Egnatia a fost incendiată în timp ce angajaţii erau în interior.

Grecia a fost zguduită de o serie de atacuri cu  bombă asumate de militanţii de stânga după cele mai grave revolte de stradă din ultimul deceniu, în 2008. La începutul anului, Grecia a arestat şase suspecţi, membri ai celui mai miltant grup, Lupta Revoluţionară.

Când a preluat funcţia, în octombrie 2009, Chrysohoidis arăta că îi va opri pe militanţi. La anteriorul său mandat ca ministru, în 2002, el a dezmembrat cel mai letal grup de gherilă din Grecia, 17 noiembrie.

Victima exploziei de joi, George Vassilakis, era adjunct al ministrului şi tată a doi copii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba atac cu bomba
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close