Antena 3 CNN Externe Grecia este în ŞOC. Un mare bancher s-a sinucis după ce a aflat că este pe "Lista lui Lagarde"

Grecia este în ŞOC. Un mare bancher s-a sinucis după ce a aflat că este pe "Lista lui Lagarde"

Grecia este în ŞOC. Un mare bancher s-a sinucis după ce a aflat că este pe "Lista lui Lagarde"
de O.P.    |    09 Oct 2012   •   12:37

1.991 de nume se află pe aşa-zisa "Listă a lui Lagarde" în care se află nume ale unor oameni foarte influenţi din Grecia, care urmează să fie anchetaţi de FMI, fiind suspectaţi de delapidare, mită şi evaziune fiscală.

De vineri şi până astăzi doi oameni care se aflau pe listă au fost găsiţi morţi în casele lor, fiind suspectaţi că s-au sinucis.

Ce s-a întâmplat într-o săptămână:
Pe 3 octombrie, Lista lui Lagarde a ajuns pe masa primului ministru grec, Antonis Samaras. Însă după câteva zile, CD-ul care conţinea lista a "dispărut" ca prin minune. Actualul ministru al Finanţelor, Yannis Stournaras, a promis în faţa jurnaliştilor americani că va face tot posibilul pentru a găsi lista.


În momentul în care Antonis Samaras a intrat in posesia listei, Yiannis Sbokos, fost ministru grec al Apărării, a fost arestat şi acuzat de fapte de corupţie.

În data de 5 octombrie Leonidas Tzanis, un alt fost oficial elen pus sub investigaţii, însă autorităţile nu au reuşit să îl aresteze, pentru că a fost gasit mort în casa sa. Associated Press relata atunci: "Autorităţile greceşti au declarat că moartea lui Tzanis a fost considerată sinucidere. Fostul ministru elen nu a lăsat însă niciun bilet de adio”.
 
La numai trei zile de la evenimentul care a şocat Grecia, Vlassis Kambouroglou, un bogat om de afaceri, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Jakarta, Indonezia. Potrivit jurnaliştilor greci, Kambouroglou era acuzat că face parte dintr-o reţea de spălare de bani.
 
După evenimentele ciudate din ultimele zile, Stournaras, actualul ministru al Finanţelor elene, dar şi predecesorii săi, Papaconstantinou şi Venizelos, sunt aşteptaţi să dea declaraţii cu privire la "Lista lui Lagarde” şi la circumstanţele bizare în care au murit cei doi greci, aflati in vizorul sefului FMI, scrie Business Insider.






×
Subiecte în articol: coruptie criza Grecia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close