Antena 3 CNN Externe Grecia. Proteste la Atena faţă de votarea noilor măsuri de austeritate

Grecia. Proteste la Atena faţă de votarea noilor măsuri de austeritate

Grecia. Proteste la Atena faţă de votarea noilor măsuri de austeritate
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
22 Sep 2011   •   18:53

Mii de oameni au ieşit în stradă la Atena pentru a protesta faţă de anunţul votării noilor măsuri de austeritate. Guvernul elen va micşora pensiile, va extinde taxa pe proprietate şi va disponibiliza aproximativ 30.000 de bugetari, pentru a primi tranşa de opt miliarde de euro de la instituţiile internaţionale.

Decizia guvernului de la Atena de a implementa măsurile de austeritate impuse de Fondul Monetar Internaţional şi de autorităţile europene i-a făcut pe greci să iniţieze o nouă grevă de 24 de ore.

Cei mai afectaţi de noile măsuri vor fi pensionarii.  Veniturile celor care depăşesc 1.200 de euro vor scădea cu aproximativ 20%. Tot de o diminuare a sumei primite vor avea parte şi cei care vor ieşi la pensie înainte de a împlini vârsta de 55 de ani. În plus, 30.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi până în vara lui 2012.

Deşi recunoşte că decizia este una extrem de dură, ministrul elen de finanţe susţine că numai aşa Grecia va putea evita falimentul.

Cu toate acestea, protestele nu se vor opri aici. Sindicate au anunţat alte două greve generale de câte 24 de ore în următoarele săptămâni.




×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close