Antena 3 CNN Externe Grevă la metroul londonez. Transportul în subteran în capitala britanică, paralizat

Grevă la metroul londonez. Transportul în subteran în capitala britanică, paralizat

Grevă la metroul londonez. Transportul în subteran în capitala britanică, paralizat
Sursa foto: metroul londonez
10 Iun 2009   •   19:05

Aproape toate liniile de metrou londoneze au fost paralizate în urma unei greve a angajaţilor. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc dar şi de condiţiile de muncă. Atât locuitorii Londrei cât şi turiştii s-au văzut nevoiţi să apeleze la mijloace alternative de transport. Cei mai mulţi au plecat pe bicicletă, dar au existat şi alţii care au ajuns la locul de muncă...cu vaporaşul.

Angajaţii metroului londonez au avertizat că vor continua greva începută marţi seara dacă revendicările nu le vor fi satisfăcute. Primarul Londrei este însă de părere că o astfel de grevă va fi în dezavantajul angajaţilor.

?Pur şi simplu nu este în interesul Londrei, această grevă arată că nu este în interesul oamenilor care muncesc în reţeaua de metrou londoneză. Este o ofertă foarte bună pentru ei pusă pe masă şi chiar îndemn sindicatul să vadă acest lucru şi să se întoarcă la masa negocierilor? a spus acesta.

Conducerea sindicatelor spune însă că înţelegerea stabilită iniţial nu mai este valabilă.

Greva angajaţilor din metrou ar urma să producă pierderi de peste 57 de milioane de euro pe zi economiei londoneze. London Underground transportă anual peste un miliard de pasageri şi efectuează zilnic până la patru milioane de curse de la un capăt la altul, pe cele 11 linii ale sale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: transport in comun
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close