Antena 3 CNN Externe Gripa aviară restricționează accesul la ouă și provoacă îngrijorări cu privire la o criză de carne în Marea Britanie

Gripa aviară restricționează accesul la ouă și provoacă îngrijorări cu privire la o criză de carne în Marea Britanie

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după ce livrările au fost perturbate de gripa aviară.

Gripa aviară restricționează accesul la ouă și provoacă îngrijorări cu privire la o criză de carne în Marea Britanie
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2022   •   12:09

Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară, ceea ce afectează livrările de ouă şi provoacă îngrijorări cu privire la o criză de carne de curcan şi pui pentru masa de Crăciun. 

Asda, al treilea mare lanţ de magazine alimentare, şi-a informat clienţii că vor putea cumpăra maxim două cutii de ouă, în timp ce Lidl a introdus o limită de trei cutii de ouă. 

"Chiar dacă gripa aviară a perturbat livrările pentru anumite ferme, retailerii sunt experţi în a gestiona lanţurile de aprovizionare şi lucrează din greu să reducă impactul asupra consumatorilor", a declarat Andrew Opie, director la British Retail Consortium, organismul care reprezintă supermarketurile din Marea Britanie. 

"Unele magazine au introdus limite temporare cu privire la numărul de cutii pe care un client le poate achiziţiona, astfel încât să fie asigurată disponibilitatea pentru toată lumea", a adăugat Opie, potrivit agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt de la Sainsbury's a confirmat că lanţul se confruntă cu unele dificultăţi în aprovizionarea cu ouă, dar a precizat că nu a introdus limite la achiziţii, ci a decis să îşi procure ouă din Italia. 

Asociaţia Producătorilor de Ouă din Marea Britanie (BFREPA) a subliniat că un alt factor care limitează oferta este reprezentat de creşterea costurilor cu producţia de ouă, după invadarea Ucrainei de către Rusia. 

Potrivit oficialilor, anual în Marea Britanie sunt sacrificate aproximativ un miliard de păsări, în timp ce din cauza actualei epidemii de gripă aviară doar 2,3 milioane de păsări fie au murit sau au fost eutanasiate, ceea ce reprezintă un procent mic din producţia totală anuală.
 

×
Subiecte în articol: oua restricţii gripa aviara Marea Britanie
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close