Antena 3 CNN Externe Gripa porcină a depăşit gripa sezonieră ca număr de infectări

Gripa porcină a depăşit gripa sezonieră ca număr de infectări

Gripa porcină a depăşit gripa sezonieră ca număr de infectări
Sursa foto: Gripa
29 Aug 2009   •   18:37

Gripa porcină a devenit virus predominant în lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că maladia a depăşit gripa sezonieră la numărul de infectări. Până acum, virusul a ucis aproape 2200 de oameni în toată lumea.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că gripa porcină a devenit virusul gripal dominant în lume, depăşind gripa sezonieră. Specialiştii OMS spun că cei mai mulţi bolnavi continuă să fie afectaţi de o formă uşoară a maladiei dar avertizează că cel de-al doilea val al virusului se anunţă major în emisfera nordică. "Un foarte mare număr de persoane în toate ţările sunt susceptibile să contracteze această gripă, ceea ce ar putea să aibă consecinţe mai importante decât cele observate în cursul valului de primăvară."

Una dintre problemele pe care OMS le anticipează este supraîncărcarea serviciilor medicale din cauza cazurilor grave. Persoanele cu risc rămân cele a căror imunitate este slăbită. Femeile însărcinate figurează în capul listei, la fel ca şi persoanele care prezintă riscuri cardio-vasculare, astm, diabet sau obezitate.

Potrivit ultimelor date ale OMS, virusul gripal A H1N1 a ucis aproape 2200 persoane, şi a infectat alte peste 210.000 în 177 ţări, printe care şi în jur de 270 în România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close