Antena 3 CNN Externe Gripa porcină în lume: Primul deces în Argentina, nou focar în Franţa. Numărul bolnavilor a ajuns la 36.000

Gripa porcină în lume: Primul deces în Argentina, nou focar în Franţa. Numărul bolnavilor a ajuns la 36.000

Gripa porcină în lume: Primul deces în Argentina, nou focar în Franţa. Numărul bolnavilor a ajuns la 36.000
Sursa foto: gripa
16 Iun 2009   •   13:37

Un deces în Argentina, un nou focar confirmat în Franţa şi noi infectări în toată lumea. Acesta este bilanţul pandemiei gripei porcine în doar 24 de ore. Numărul total al bolnavilor se apropie de 36.000, iar cel al deceselor este de 163.

Oficiali din sistemul sanitar din Argentina au anunţat că un copil de trei luni a murit din cauza contaminării cu virusul A/H1N1. Acesta este primul caz mortal din statul sud-american.

Juan Carlos Bossio, oficial din Ministerul argentinian al Sănătăţii, a declarat: "S-a infectat cu virusul şi părinţii au adus-o la spital, unde a fost imediat preluată de echipa noastră de experţi. A avut probleme respiratorii care necesitau izolarea de ceilalţi bolnavi, iar apoi lucrurile s-au înrăutăţit, a fost dusă la terapie intensivă dar, din păcate, starea de sănătate s-a agravat şi a murit."

Specialiştii spun că numărul cazurilor de contaminare cu virusul A/H1N1 a crescut în ultimele zile în Chile şi Argentina, în condiţiile în care în emisfera sudică se apropie venirea iernii.

Probleme mari are şi Noua Zeelandă. Acolo, numărul cazurilor confirmate de gripă porcină s-a triplat în ultimele zile, ajungând la un total de 100 de bolnavi. Câteva şcoli au fost închise din cauza riscului de propagare a maladiei.

În Israel, au fost depistate 14 noi cazuri de gripă porcină, ceea ce face ca numărul total să ajungă la 131 în statul evreu. Autorităţile au anunţat că o parte a persoanelor contaminate au călătorit recent la bordul unui avion care venea din oraşul britanic Manchester. Pentru a preveni răspândirea bolii, Israelul a impus controale stricte în aeroporturi şi la frontiere, în special în cazul persoanelor revenite din Mexic, ţară în care unde a apărut gripa porcină.

Toate aceste noi cazuri se adaugă celor din Franţa, unde a fost descoperit un focar nou de gripă. Copiii infectaţi nu au călătorit într-o ţară contaminată şi nici nu par să fi intrat în contact cu persoane bolnave de gripă porcină. După ce au internat preventiv zeci de elevi, oficialii au anunţat că trei dintre cazurile verificate s-au dovedit a fi pozitive.

Virusul A/H1N1 a contaminat aproape 36.000 de persoane din 76 de state şi a provocat moartea a peste 160 de oameni, conform ultimului bilanţ dat publicităţii luni al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, organism care a declarat recent prima pandemie a secolului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina Franta Argentina
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close