Antena 3 CNN Externe Gripa porcină măreşte profitul companiilor famaceutice. Virusul H1N1, răspândit în mod intenţionat?

Gripa porcină măreşte profitul companiilor famaceutice. Virusul H1N1, răspândit în mod intenţionat?

Gripa porcină măreşte profitul companiilor famaceutice. Virusul H1N1, răspândit în mod intenţionat?
Sursa foto: gripa porcina
30 Apr 2009   •   13:59

Virusul gripei porcine începe să ia din ce în ce mai multă amploare. Panica oamenilor a căpătat mari proporţii, mai ales după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ridicat nivelul de alertă la gradul 5, pe o scară cu şase grade. Printre experţi predomină teoria conspiraţiei cu privire la originea virusului, anunţă presa străină.

Specialiştii au unele îndoieli în legătură cu provenienţa ?naturală? a virusului H1N1. Potrivit Mignews, ministrul sănătăţii din Indonezia, Siti Fadillah Supari acuză laboratoarele de inginerie genetică din lume că ar fi creat acest virus în încercarea de a spori profitul companiilor.

Ministrul a precizat chiar că ar putea fi vorba despre o formă de armă bacteriologică, mai arată Mignews.

Potrivit experţilor economişti, răspândirea gripei porcine pe glob a determinat creşterea bruscă a valorii acţiunilor marilor companii farmaceutice.

În plus, escaladarea panicii legate de gripa porcină ar putea fi în interesul marilor puteri precum SUA. Virusul ar putea atrage atenţia opiniei publice de la criza economică.

Miercuri, autorităţile din SUA au anunţat moartea unei persoane contaminate cu H1N1.

Nici jurnaliştii de la The Guardian nu au ocolit acest subiect. Aceştia susţin că temerile legate de apariţia unor pandemii nu sunt diferite de cele legate de terorism: cineva are un interes în a le promova.

The Guadian aminteşte de situaţia din 2006, când a apărut gripa aviară. O adevărată isterie a izbucnit, după ce un om de ştiinţă, John Oxford, a declarat că aceasta va fi ?prima pandemie a secolului al XXI-lea?. Nici OMS nu s-a lăsat mai prejos: a avertizat că ?unul din patru britanici este posibil să moară?.

Un alt aspect menţionat de presa străină este că mii de persoane mor în fiecare an, din cauza gripei obişnuite.

Se pare că gripa porcină nu este nimic nou pentru americani. Imaginile următoare fac parte dintr-un clip publicitar, din 1976, prin intermediul căruia oamenii sunt îndemnaţi să-şi facă vaccinul împotriva acestui tip de gripă.

Clipul publicitar arată că nimeni nu este imun în faţa gripei porcine. Atlenţi, mame, copii, bătrâni. Absolut orice persoană poate contracta, prin aer, virusul gripei porcine.



Antena3.ro


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close