Antena 3 CNN Externe Gripa porcină - Mexicanii sunt pregătiţi să primească din nou turişti

Gripa porcină - Mexicanii sunt pregătiţi să primească din nou turişti

Gripa porcină - Mexicanii sunt pregătiţi să primească din nou turişti
19 Mai 2009   •   16:56

Principalele agenţii de turism din Marea Britanie sunt decise să reintroducă ofertele de vacanţă pentru Mexic pe listele lor. Decizia vine după ce Ministerul de Externe a ridicat embargoul asupra vizitelor neesenţiale în respectiva ţară, impus din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine. Restricţia de călătorie intrase în vigoare în urmă cu trei săptămâni.

Carnival şi Royal caribbean au anunţat că vor reîncepe sejururile în Mexic din 22, respectiv 24 mai. Thomson şi Thomas Cook au anulat toate zborurile până pe 22 mai şi încă nu este clar dacă vor prelungi perioada de restricţie. Conform ultimelor cifre furnizate de Gfk Ascent-MI, rezervările pentru Mexic s-au ieftini cu până la 80% în prima săptămână a lunii mai.

Ministerul de profil din Mexic va aloca 90 de milioane de dolari americani pentru refacerea turismului, luând în considerare modalităţi de reducere a costurilor pentru călători, inclusiv o reducere de 50% a costurilor pentru croaziere şi ajutorarea companiilor aeriene care continuă să opereze în Mexic.

În cazul României, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe există în continuare recomandarea ca deplasările în Mexic care nu sunt necesare să nu fie efectuate. "Dacă trebuie să călătoriţi în această ţară, vă recomandăm să evitaţi locurile aglomerate, cum ar fi pieţele sau mijloacele de transport în comun, precum şi să evitaţi contactul direct cu localnici. Utilizaţi măşti de protecţie! Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare medicală şi de călătorie în cazul în care sunteţi nevoit să vă deplasaţi în Mexic. În situaţia în care constataţi că aveţi simptome de gripă, consultaţi imediat un medic!", se arată pe site-ul www.mae.ro.

O altă recomandare a MAE, în cazul deplasărilor în Mexic, este ca turiştii români să se adreseze Ambasadei României în Mexic pentru a anunţa prezenţa în regiune şi a solicita informaţii de ultimă oră în legătură cu evoluţia situaţiei. Ambasada României în Statele Unite Mexicane - Adresa: Calle Sofocles no. 311, Colonia Polanco, Delegacion Miguel Hidalgo 11.560 Mexico // Telefon: 0052 55 5280 0447; 0052-55-5280 0197; // Site web: http://www.rumania.org.mx/.


Deşi în România nu există niciun caz de gripă porcină, medicii recomandă populaţiei să respecte în continuare minimele reguli de igienă personală pentru a reduce riscul de imbolnavire:

- Evitarea contactelor cu persoane bolnave

- Evitarea aglomeraţiilor şi a mulţimilor

- Spălarea cât mai des a mâinilor cu apă şi săpun

- Acoperirea gurii şi a nasului cu o batistă de unică folosință în caz de tuse sau strănut; după utilizare, se aruncă batista la gunoi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close