Antena 3 CNN Externe Gripa porcină - o ameninţare mai mare decât terorismul, în Marea Britanie

Gripa porcină - o ameninţare mai mare decât terorismul, în Marea Britanie

Gripa porcină - o ameninţare mai mare decât terorismul, în Marea Britanie
Sursa foto: Gripa
19 Iul 2009   •   17:53

Gripa porcină reprezintă o ameninţare mai mare decât terorismul pentru Marea Britanie, avertizează Secretarul pentru Afaceri Interne, Alan Johnson.

Acesta susţine că au fost luate măsurile necesare pentru lupta împotriva răspândirii virusului AH1N1, însă îndeamnă populaţia să aplice regulile de igienă pentru a limita riscul îmbolnăvirii. În plus, acesta sfătuieşte femeile însărcinate să evite călătoriile inutile.

"Ne-am pregătit de multă vreme pentru acest lucru (n.r. gripa porcină). Este plasată, de fapt, deasupra terorismului, când vine vorba de ameninţarea pe care o reprezintă la adresa acestei ţări. (...) Am trecut prin exerciţii de simulare, în care toată lumea a fost implicată", a declarat Alan Johnson, citat de The Telegraph.

Johnson mai susţine că majoritatea celor afectaţi de acest virus sunt, contrar aşteptărilor, oameni tineri.

Cu toate acestea, secretarul dă asigurări că există destule antivirale cât să acopere 50% din populaţie şi urmează să se lanseze şi un vaccin.

Până în prezent, în Marea Britanie peste 650 de oameni s-a prezentat la spital prezentând simptome de gripă porcină. Dintre aceştia, mai mult de 200 au fost copii.

În mod oficial, 29 de britanici au murit din cauza virusului AH1N1, între aceştia numărându-se patru copii şi două femei care au decedat la scurt timp după ce au născut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Marea Britanie terorism
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close