Antena 3 CNN Externe Gripa porcină se extinde cu o viteză "fără precedent". OMS renunţă la bilanţuri

Gripa porcină se extinde cu o viteză "fără precedent". OMS renunţă la bilanţuri

Gripa porcină se extinde cu o viteză "fără precedent". OMS renunţă la bilanţuri
Sursa foto: gripa
17 Iul 2009   •   14:48

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că virusul gripei A H1N1 se extinde cu o viteză "fără precedent" în comparaţie cu alte epidemii. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul OMS, oficialii au decis să renunţe la prezentarea bilanţurilor.

"Virusul A H1N1 s-a extins, în şase săptămâni, la fel de mult ca virusurile gripale din alte pandemii, în şase luni?, se arată în comunicatul citat de AFP.

Reprezentanţii OMS au subliniat "caracterul benign al simptomelor pentru majoritatea covârşitoare a pacienţilor?. Aceştia consideră că ?înregistrarea cazurilor individuale nu mai este importantă pentru urmărirea nivelului sau naturii riscului reprezentat de virusul pandemic" .

Potrivit comunicatului, OMS va furniza numai informaţii referitoare la ţările nou afectate. "OMS va continua să le ceară acestor ţări să raporteze primele cazuri confirmate şi, în măsura posibilităţilor, să furnizeze săptămânal datele epidemiologice ale noilor cazuri".

În acelaşi comunicat, oficialii OMS au cerut autorităţilor din ţările afectate să "monitorizeze evenimentele neobişnuite": contaminările grave, simptomele care ar putea semnala o agravare a gradului de pericol al virusului.

Anena3.ro

×
Subiecte în articol: OMS gripa porcina
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close