Antena 3 CNN Externe Hackeri ruși învinuiți pentru pana de curent fără precedent din Ucraina

Hackeri ruși învinuiți pentru pana de curent fără precedent din Ucraina

Hackeri ruși învinuiți pentru pana de curent fără precedent din Ucraina
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2016   •   13:21

Compania americană de securitate cibernetică iSight Partners a dat asigurări că un grup rus de hackeri, cunoscut sub numele de Sandworm, a provocat luna trecută în Ucraina o pană de curent fără precedent, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

ISight şi alte companii de securitate cibernetică tind să învinovăţească pentru acest incident grupul de hackeri Sandworm, care s-a aliat strategic cu Guvernul rus.

Agenţiile de securitate americane au suspectat că Rusia se află în spatele întreruperii de energie electrică din Ucraina, precum şi în spatele unor atacuri similare în Statele Unite şi în Europa, însă până în prezent nu au numit vinovaţi.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a învinuit Rusia pentru pana de curent care a afectat 80.000 de clienţi din vestul Ucrainei, pe data de 23 decembrie.

ISight a ajuns la concluzia că Sandworm este de vină pentru acest incident, pe baza analizelor asupra viruşilor informatici BlackEnergy 3 şi KillDisk folosiţi în atac şi pe baza unor informaţii de la "surse sensibile", a declarat, pentru Reuters, John Hultquist, director de analiză la iSIGHT Partner's.

Acesta a mai spus că nu este clar dacă Sandworm lucrează direct pentru Guvernul rus. "Este un actor rus care operează în interesul statului", a precizat Hultquist.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close