Antena 3 CNN Externe Haiti. Un tânăr de 25 de ani a supravieţuit 11 zile sub dărâmături (VIDEO)

Haiti. Un tânăr de 25 de ani a supravieţuit 11 zile sub dărâmături (VIDEO)

Haiti. Un tânăr de 25 de ani a supravieţuit 11 zile sub dărâmături (VIDEO)
Sursa foto: Haiti
24 Ian 2010   •   13:52

O nouă salvare miraculoasă le dă curaj sinistraţilor din Haiti. Un bărbat de 25 de ani a fost salvat sâmbătă, după ce a petrecut 11 zile îngropat sub dărâmături. Omul se simte bine şi spune că în ruine s-ar mai afla şi alte persoane în viaţă. Evenimentul s-a produs la câteva ore după ce guvernul haitian anunţase că a pus capăt căutării supravieţuitorilor. Tot guvernul a difuzat şi un nou bilanţ oficial al seismului: peste 112.000 de morţi şi un milion de oameni fără adăpost.

Guvernul din Haiti declarase, oficial, încetarea căutării eventualilor supravieţuitori, însă nici salvatorii străini, nici familiile celor dispăruţi nu au vrut să renunţe. O echipă de salvare din Grecia, abia sosită în Haiti, a aflat că familia unui tânăr auzise strigătele acestuia, de sub dărâmăturile unui hotel. Salvatorii greci au solicitat ajutorul pompierilor francezi, mai bine echipaţi, şi, împreună, au săpat un adevărat tunel prin moloz, până au ajuns la supravieţuitor.

Bărbatul a avut norocul să fie protejat de o placă groasă de beton şi să găsească, în apropiere, o rezervă de sucuri la cutie, care l-au ajutat să reziste. El a fost pus sub observaţie medicală, dar se află într-o stare foarte bună, iar medicii spun că duminică ar putea părăsi spitalul.

Supravieţuitorul a spus că sub ruine ar mai fi în viaţă patru bărbaţi şi o femeie. Salvatorii n-au găsit indicii în acest sens, dar vor continua căutările. Echipele străine de salvare din Haiti au adus la suprafaţă, până acum, 133 de supravieţuitori. Prioritar este, însă, ajutorul de urgenţă pentru sutele de mii de răniţi şi oameni rămaşi fără adăpost. Reporterii CNN au descoperit o femeie care a avut norocul să scape nevătămată din seism, dar a rămas fără locuinţă la vârsta de 109 ani.

Guvernul haitian a cerut crearea unei forţe internaţionale de coordonare a ajutoarelor, care să facă ordine în confuzia de pe teren. Până atunci, haitienii îşi plâng morţii şi încearcă să meargă mai departe: sâmbătă a fost înmormântat arhiepiscopului catolic din Port-au-Prince, una din cele peste o 100.000 de victime ale cutremurului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: supravietuitor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close