Antena 3 CNN Externe Haosul războiului. Victime, irakieni şi americani

Haosul războiului. Victime, irakieni şi americani

Haosul războiului. Victime, irakieni şi americani
28 Ian 2007   •   14:41

În Irak, o nouă serie de atacuri teroriste a încheiat, sâmbătă, o săptămână deosebit de sângeroasă. Armata americană a raportat moartea altor 7 soldaţi, în ultimele două zile, iar o rachetă a lovit Zona verde din Bagdad, unde se află ambasada Statelor Unite. Dar cele mai multe victime au fost, din nou, irakieni obişnuiţi, din toate comunităţile religioase.

Insurgenţii din Bagdad au sfidat din nou Statele Unite, trimiţând o rachetă în interiorul aşa-numitei Zone Verzi, cel mai bine protejat cartier al capitalei. Doi oameni au fost uşor răniţi. Martorii spun că racheta a aterizat chiar în incinta ambasadei americane, dar diplomaţii nu au dorit să confirme ştirea. Aviaţia americană a ripostat printr-un raid care a făcut 14 victime în rândul insurgenţilor, lângă Baqouba.

Între timp, aşa-numitele echipe ale morţii şiite şi sunnite îşi continuă propriul război, pe seama civililor irakieni nevinovaţi. 15 persoane au pierit, sâmbătă, într-un dublu atentat cu maşini-capcană, în cartierul Noul Bagdad, unde locuiesc mai ales şiiţi, dar şi oameni de alte confesiuni.

La rândul lor, grupările armate şiite au continuat răpirile şi execuţiile sumare. 40 de corpuri neînsufleţite, majoritatea torturate, au fost descoperite sâmbătă, doar la Bagdad. Un comando în uniforme militare a răpit opt oameni dintr-o prăvălie, într-un cartier creştin.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close