Antena 3 CNN Externe Hollande: Trebuie făcut totul "pentru a pune capăt suferinţelor populaţiei din Gaza"

Hollande: Trebuie făcut totul "pentru a pune capăt suferinţelor populaţiei din Gaza"

Hollande: Trebuie făcut totul "pentru a pune capăt suferinţelor populaţiei din Gaza"
de S.T.    |    21 Iul 2014   •   21:56

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat luni că "trebuie făcut totul pentru a pune capăt imediat suferinţei populaţiei civile din Gaza", la finalul unei convorbiri telefonice cu secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee şi citat de Agerpres.

În cadrul acestei convorbiri dedicate situaţiei din Gaza şi Israel, Ban Ki-moon i-a împărtăşit preşedintelui francez "în detaliu eforturile pe care le desfăşoară actualmente în Orientul Mijlociu alături de ansamblul partenerilor şi protagoniştilor în cauză pentru a ajunge cât mai repede posibil la un armistiţiu şi după aceea la o soluţionare a crizei", conform comunicatului, citat de AFP.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele Republicii Franceze "şi-a exprimat tot sprijinul său pentru acest demers", a precizat comunicatul.

Ban Ki-moon a sosit luni în Egipt, cu ocazia unui turneu din Orientul Mijlociu vizând să pună capăt conflictului între Israel şi Hamasul palestinian care controlează Fâşia Gaza.

Şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius, care a efectuat săptămâna trecută un turneu în Egipt, în Iordania şi în Israel, s-a declarat sâmbătă "profund alarmat" de absenţa unui armistiţiu în Fâşia Gaza, amintește AFP.

×
Subiecte în articol: francois hollande Fasia Gaza Ban Ki-moon
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close