Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: CIA vrea să mă asasineze

Hugo Chavez: CIA vrea să mă asasineze

Hugo Chavez: CIA vrea să mă asasineze
05 Mar 2007   •   08:31

Hugo Chavez este convins că CIA plănuieşte să îl asasineze! Preşedintele Venezuelei a anunţat că guvernul său şi-a dublat eforturile de a dejuca mai multe comploturi ce vizează eliminarea lui şi a catalogat un diplomat american drept ?asasin profesionist?. Chavez calcă astfel pe urmele lui Fidel Castro, preşedintele cubanez pe care americanii ar fi încercat să îl asasineze de nu mai puţin de 600 de ori!

Liderul de la Caracas susţine că inamicii săi, printre care se numără şi agenţia de informaţii americană, sunt pe cale să îl elimine. Chavez a adăugat că membrii regimului său au primit informaţii conform cărora şi un militant anti-comunist cubanez este implicat într-un astfel de complot.

Preşedintele Venezuelei este convins că probabilitatea comiterii unui atentat la viaţa lui a crescut după numirea lui John Negroponte în funcţia de adjunct al secretarului american de Stat, Condoleezza Rice.

?Fără îndoială, această ipoteză devine plauzibilă. Cine a fost ales la Casa Albă drept adjunct al secretarului de Stat? Un asasin profesionist: John Negroponte. Ei au însărcinat unităţi speciale din cadrul CIA, asasini adevăraţi, care activează nu numai aici în Venezuela, în America Centrală, în America de Sud?, spune Chavez.

Chavez a făcut aceste comentarii în cadrul unui interviu acordat fostului său vicepreşedinte, Jose Vicente Rangel, devenit moderator al unei emisiuni televizate. Fără a oferi mai multe detalii, liderul de la Caracas a precizat că o surpriză ar putea avea loc în curând, în condiţiile în care a ordonat declanşarea unei adevărate ofensive pentru descoperirea comploturilor împotriva sa.

Antena 3

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close