Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez dă în judecată postul CNN

Hugo Chavez dă în judecată postul CNN

Hugo Chavez dă în judecată postul CNN
29 Mai 2007   •   10:34

Guvernul din Venezuela a depus o plângere penală împotriva canalului american CNN, învinuit că l-a asociat pe Chavez cu ?imagini de violenţă şi moarte?. Poliţia din Venezuela a intervenit în forţă, luni, împotriva unor noi manifestaţii de solidaritate cu cea mai veche televiziune privată din ţară, închisă la ordinul regimului Chavez. Decizia acestuia este tot mai puternic criticată şi în străinătate.

În capitala Venezuelei, câteva sute de studenţi au denunţat închiderea televiziunii RCTV şi au calificat regimul lui Chavez drept o "dictatură". După câteva ore, poliţia a dispersat adunarea cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Mai multe persoane au fost rănite. Poliţiştii afirmă că au fost atacaţi de demonstranţi. Potrivit opoziţiei, acesta a fost primul mare protest studenţesc din ultimii opt ani. Manifestaţii asemănătoare au avut loc şi în provincie.

Postul RCTV, înfiinţat în 1953, era foarte apreciat nu doar pentru opiniile critice faţă de putere ci şi pentru telenovele şi alte programe populare. Preşedintele Chavez a susţinut, însă, că RCTV "otrăvea" publicul cu prezentarea favorabilă a capitalismului şi că desfiinţarea ei va "democratiza" spaţiul mediatic.

Guvernul a ridicat licenţa postului şi a repartizat frecvenţele sale unei noi televiziuni "socialiste", finanţate de stat. Telespectatorii au ripostat cu ample proteste de stradă, iar Uniunea Europeană şi organizaţiile internaţionale de ziarişti şi-au exprimat îngrijorarea. Un arhiepiscop venezuelan l-a comparat, luni, pe Chavez cu Hitler, Mussolini şi Fidel Castro.

Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close