Antena 3 CNN Externe Hugo Chávez: Jocurile video sunt otravă capitalistă

Hugo Chávez: Jocurile video sunt otravă capitalistă

Hugo Chávez: Jocurile video sunt otravă capitalistă
Sursa foto: video game
20 Ian 2010   •   09:13

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chávez, şi-a continuat tirada sa obişnuită contra Occidentului în showul său săptămânal. Vorbind despre occidentalizarea nocivă a ţării sale, liderul sudamerican sublinia că jocurile video reprezintă una din cele mai corupte influenţe capitaliste asupra tineretului, deşi a omis Microsoft şi Nintendo din acuzaţiile sale.
"Acele jocuri pe care le numesc 'PlayStation' sunt otravă. Unele jocuri de învaţă să ucizi. Odată au pus faţa mea într-un joc; trebuie să îl găseşti pe Chávez şi să îl ucizi .'"
Acesta făcea referire la Mercenaries 2: World in Flames, un joc care prezintă un tiran venezuelean care are mai multe asemănări cu liderul sud-american.
Acesta a continuat să arate că orice joc, "care bombardează oraşe sau aruncă bombe", este vândut de ţările capitaliste pentru a semăna violenţă, astfel încât ele să poată "vinde arme ulterior ."
"Ei promovează nevoia de ţigări,droguri şi alcool pentru a le putea vinde. Acesta este capitalismul, drumul spre iad," susţinea Chavez.
El arăta că Venezuela ar trebui să facă "jocuri educaţionale," şi a propus crearea de "mici păpuşi indigene" pentru a fi vândute în locul păpuşilor "precum Barbie, care nu au nimic de-a face cu cultura noastră."
Parlamentarii venezueleni au aprobat în octombrie un act ce scoate în afare legii jocurile video "belicoase"m ce pot fi pedepsite cu până la cinci ani închisoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez jocuri video
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close