Antena 3 CNN Externe "I-au distrus creierul". Tatăl atacatorului de pe plaja din Tunisia, şocat de cruzimea fiului său

"I-au distrus creierul". Tatăl atacatorului de pe plaja din Tunisia, şocat de cruzimea fiului său

"I-au distrus creierul". Tatăl atacatorului de pe plaja din Tunisia, şocat de cruzimea fiului său
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Iun 2015   •   11:41

Extremiştii islamişti 'i-au distrus creierul fiului meu', a afirmat Abdul-Hakeem Rezgui, tatăl lui Seifeddine Rezgui, care vineri a ucis 38 de persoane în staţiunea turistică tunisiană Sousse, scrie The Telegraph.

Abdul-Hakeem Rezgui a stat două zile în arestul poliţiei din Tunis, fiind interogat în legătură cu atacul sângeros comis de fiul său.

'Aceşti oameni i-au distrus creierul fiului meu cu idei şi gânduri îngrozitoare. Nu știu ce să spun, nu ştiu nimic. Nu am știut ce face, asta am spus şi poliţiei şi asta vă spun şi dumneavoastră. Oamenii continuă să îmi ceară informaţii şi nu ştiu ce să le spun, am fost total surprins de știrea despre ce a făcut fiul meu. Mă întorsesem de la serviciu la 11:30 a.m., lucrez la Căile Ferate. M-am dus să mă culc pentru că este Ramadanul şi ţin post; apoi, la 4:00 p.m., poliţiştii au venit la mine acasă şi au zis că trebuie să merg cu ei. I-am întrebat care este motivul şi mi-au răspuns: 'Nu ai văzut ştirile?'; atunci am aflat. Am fost şocat, desigur, nu am realizat ce s-a întâmplat. 'Fiul meu merge la universitate şi este bine', asta este tot ce ştiam'', a declarat Abdul-Hakeem Rezgui.

Unul dintre colegii de facultate ai lui Seifeddine Rezgui (în vârstă de 23 de ani) a spus că acesta se comporta normal și era un student foarte bun. Dar, în atitudinea sa s-a produs o schimbare după ce a început să petreacă tot mai mult timp alături de un grup de musulmani salafiști, care promovează jihadul. El a devenit foarte apropiat de liderul acestui grup, Rashed.

Rauf Alsaaidy, asistent al secretarului general al Uniunii Generale a Studenților Tunisieni de la Universitatea Sfax, a declarat că Seifeddine Rezgui făcea parte din alt sindicat studențesc ce avea legături strânse cu Frăția Musulmană.

"Era un băiat normal în primul an de facultate, potrivit colegilor lui. Era foarte conștiincios până a aderat la sindicatul studenților islamici. Obișnuia să sprijine și să participe la campania islamistă a alegerilor studențești și să participe la dawah (predicarea islamului) în corturile din fața universității. Treptat, el s-a rupt complet de universitate. S-a înscris la master în octombrie 2014, dar nu a urmat niciun curs'', a explicat Rauf Alsaaidy.

Pagina de Facebook a lui Seifeddine Rezgui conţinea un amestec de referiri la echipa de fotbal favorită, Real Madrid, şi la sprijinul său pentru organizaţia Statul Islamic, alături de câteva înregistrări video propagandistice, adaugă publicaţia citată.

 

×
Subiecte în articol: Tunisia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close