Antena 3 CNN Externe Ignoră pericolul radiaţiilor de la Fukushima. Stă singur într-un loc din care toţi vecinii săi au fugit

Ignoră pericolul radiaţiilor de la Fukushima. Stă singur într-un loc din care toţi vecinii săi au fugit

Ignoră pericolul radiaţiilor de la Fukushima. Stă singur într-un loc din care toţi vecinii săi au fugit
Sursa foto: Foto: tremblement-de-terre-tsunami.com
de S.T.    |    15 Mai 2012   •   11:37

La mai bine de un an de la tsunami-ul care a îngenunchiat o ţară întreagă şi a ucis aproape 20.000 de oameni, un japonez nu se lasă evacuat de la Fukushima.

După producerea dezastrului de anul trecut, autorităţile au evacuat toate localităţile pe o rază de 20 de kilometri de centrala nucleară, dar japonezul Naoto Matsumura, în vârstă de 52 de ani, nu s-a lăsat evacuat.

Bărbatul trăieşte singur într-un loc din care toţi vecinii săi au fugit şi ignoră pericolul la care se expune, gospodăria sa fiind situată la 12 kilometri de Fukushima, scrie The Telegraph.

Naoto a plecat din zona afectată de radiaţii în ziua în care s-au produs exploziile de la reactoare. Rudele nu i-au dat un adăpost pe motiv că ar fi contaminat aşa că s-a întors acasă în cele din urmă.

El a spus că nu ar fi putut să-şi părăsească ferma şi că acesta este principalul motiv pentru care a ales să nu mai plece.

Naoto Matsumura a rămas singurul locuitor din Tomioka, dar susţine că nu se simte izolat. “Nu mă plictisesc. M-am obişnuit, iar animalele mă fac să simt că nu sunt niciodată singur”, a declarat japonezul.

Pe 11 martie 2011, un tsunami uriaş, provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade pe scara Richter în apropierea coastelor din nord-estul Japoniei, inunda centrala de la Fukushima, provocând cea mai gravă catastrofă nucleară din ultimii 25 de ani.

În timpul cutremurului, valuri de 15 metri înălţime au devastat regiunile de coastă din nord-est, ducând la moartea a 19.000 de oameni.


×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close