Antena 3 CNN Externe Imagini ŞOCANTE. Al Shabaab a remis fotografii cu unul dintre militarii francezi ucişi în Somalia

Imagini ŞOCANTE. Al Shabaab a remis fotografii cu unul dintre militarii francezi ucişi în Somalia

Imagini ŞOCANTE. Al Shabaab a remis fotografii cu unul dintre militarii francezi ucişi în Somalia
Sursa foto: Foto: AP
15 Ian 2013   •   12:29

Al Shabaab, grupul de militanţi islamişti somalezi, a folosit contul său de Twitter pentru a face publice fotografii ale unui militar francez ucis. Acesta a fost omorât în timpul unei descinderi în forţă, în sudul Somaliei, iar scopul acesteia era eliberarea unui ostatic francez.

Imaginile tulburătoare prezintă trupul plin de sânge al unui bărbat tânăr, înconjurat de arme şi echipament militar, întins pe o pătură portocalie.

Doi militari francezi, care făceau parte dintr-o trupă de comando, au murit, sâmbătă, în timpul unei operaţiuni secrete. Misiunea avea ca scop salvarea unui ofiţer de informaţii al Hexagonului, care fusese răpit de Al Shabaab, în 2009.
Se presupune că ostaticul, cu nume de cod Denis Allex, a fost ucis în timpul operaţiunii eşuate. Cu toate astea, reprezentanţii islamişti somalezi au spus că Allex este încă în viaţă şi vor anunţa decizia care va fi luată în ceea ce-l priveşte.
El a fost capturat, în iulie 2009, alături de un coleg, din hotelul în care era cazat, în capitala Mogadishu. Cel de-al doilea se pare că a reuşit să scape din mâna răpitorilor, în vreme ce Allex a fost ultima oară văzut într-un clip din octombrie 2012, rugându-se pentru ca viaţa sa să fie cruţată.

Imediat după ce misiunea franceză de salvare a dat greş, militanţii Harakat Al Shabaab Al Mujahedin, au transmis un comunicat scurt, pe aceeaşi reţea de socializare:
"Toate căile de negociere au fost deschise, dar francezii au ales să trădeze şi să calce în picioare orice negociere cu noi. Au eşuat lamentabil, au dat greş într-o manieră mizerabilă. Ei bine, C'est la vie!"

În ultimii ani, militanţii islamişti Al Shabaab se confruntă cu guvernul somalez, care este destul de slab, pentru controlul absolut al ţării. În februarie 2012, grupul a recunoscut că întreţine relaţii cu Al Qaeda, cu toate că natura acestor relaţii nu este clară.

Imagini cu puternic impact emoţional:

×
Subiecte în articol: Somalia Al Qaeda
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close