Antena 3 CNN Externe Imagini virale cu salvarea unui urs brun al cărui cap a rămas blocat într-un butoi de plastic

Imagini virale cu salvarea unui urs brun al cărui cap a rămas blocat într-un butoi de plastic

Un urs brun a fost la un pas de tragedie după ce a rămas cu capul blocat într-un butoi de plastic. Spre norocul lui a fost observat de o persoană care a cerut imediat ajutor.

Imagini virale cu salvarea unui urs brun al cărui cap a rămas blocat într-un butoi de plastic
Sursa foto: Captură video youtube El Debate
de Claudia Popovici    |    22 Sep 2023   •   16:52

S-a întâmplat, miercuri dimineaţa, în regiunea Anllares del Sil din Spania, acolo unde un urs brun a rămas cu capul blocat într-un butoi de plastic. În imagini se vede cum animalul este agitat şi încearcă să se elibereze, însă fără succes.

Din fericire, o persoană l-a văzut şi a alertat imediat salvatorii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fața locului au sosit agenții de mediu, echipa Patrulelor de Urși a Fundației pentru Patrimoniu Natural din Castilla y León și medicii veterinari clinici din rețeaua de centre pentru animale sălbatice a Junta de Castilla y León desemnați pentru planul de capturare și marcare prin radio a urșilor bruni din comunitate, potrivit El Norte de Castilla, citat de adevărul.ro.

În prima faza s-a constatat că este vorba de un mascul cu o greutate de 98,5 kg, fără semne de deshidratare. Apoi echipa medicală a tras un foc de armă cu o săgeată anestezică. După ce animalul a fost calmat, salvatorii au îndepărtat butoiul de plastic în care era blocat capul ursului.

Intervenția s-a încheiat cu măsurători biometrice și prelevarea de probe biologice. Înainte de a fi eliberat ursului i s-a montat şi o zgardă pentru a fi geolocalizat pe viitor. Imaginile cu operațiunea de salvare au devenit în scurt timp virale. 

×
Subiecte în articol: misiune de salvare urs brun
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close