Antena 3 CNN Externe Încă o furtună devastatoare în America Centrală. Cel puțin 22 de persoane au murit. Nate se va transforma în uragan - VIDEO

Încă o furtună devastatoare în America Centrală. Cel puțin 22 de persoane au murit. Nate se va transforma în uragan - VIDEO

Încă o furtună devastatoare în America Centrală. Cel puțin 22 de persoane au murit. Nate se va transforma în uragan - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
06 Oct 2017   •   10:36

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 30 sunt date dispărute în America Centrală după trecerea furtunii tropicale Nate, care ameninţă acum Statele Unite şi Mexicul, unde s-ar putea transforma în uragan, notează AFP. 

Aducând ploi diluviene, Nate a provocat moartea a 11 persoane în Nicaragua, a opt în Costa Rica şi a trei în Honduras, potrivit autorităţilor locale. 

Bilanţul rămâne însă provizoriu, în condiţiile în care şapte persoane sunt date dispărute în Nicaragua, 17 în Costa Rica şi trei în Honduras. 

Ploile au scos din rădăcini arbori, au prăbuşit poduri şi au inundat drumurile şi casele din cele trei ţări afectate. 

Centrul Naţional pentru Uragane din SUA (NHC) a precizat că furtuna tropicală, localizată în estul Hondurasului joi seara, îşi va continua traseul spre nord, scăzând în intensitate în timpul trecerii pe uscat înainte de a-şi recăpăta forţa pe mare. 

Potrivit NHC, furtuna "se va apropia de intensitatea unui uragan" atunci când va lovi vineri seara Peninsula Yucatan (estul Mexicului). 

Nate este aşteptat să se transforme în uragan peste week-end, atunci când va traversa Golful Mexic, unde platformele petroliere şi gazeifere au fost evacuate, înainte de a ajunge în sudul Statelor Unite şi de a lovi statele Louisiana şi Florida. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: furtuna persoane a murit uragan
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close