Antena 3 CNN Externe Încălzire globală vs. dezvoltare economică

Încălzire globală vs. dezvoltare economică

Încălzire globală vs. dezvoltare economică
21 Feb 2007   •   09:42

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană au convenit, marţi, la Bruxelles, asupra reducerii emanaţiilor de bioxid de carbon cu cel puţin 20% până în 2020. Scăderea ar putea merge până la 30% dacă şi celelalte state industrializate vor fi de acord. Oficialii europeni şi-au propus nişte ţinte şi mai ambiţioase, cum ar fi reducerea, până în anul 2050, cu până la 50% a emisiilor de gaze, faţă de nivelul anului 1990. Oamenii de ştiinţă consideră că reducerea emanaţiilor este necesară pentru limitarea încălzirii globale. Miniştrii nu au reuşit, însă, să repartizeze volumul reducerii între cele 27 de state membre.

Problema se anunţă dificilă deoarece ţările mai puţin dezvoltate, cum e şi România, au nevoie de creştere economică accentuată, ceea ce presupune sporirea emanaţiilor de gaze şi nu scăderea lor.

O altă problemă ar fi că aproape 3% din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel european provin de la activităţile aviatice. Eforturile de reducere a emisiilor de gaze nu au vizat până acum acest domeniu, din contră au crescut cu 87% între 1990 şi 2004.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close