Antena 3 CNN Externe Incendiu într-un hotel din Chile. 10 morţi

Incendiu într-un hotel din Chile. 10 morţi

Incendiu într-un hotel din Chile. 10 morţi
04 Feb 2007   •   17:31

10 turişti, dintre care doi copii, au pierit într-un incendiu izbucnit sâmbătă în incinta unui hotel din oraşul chilian Punta Arenas. Tot în Chile, o explozie produsă în urma unei scurgeri de gaze a ucis 2 oameni şi a rănit alţi 11. Incendiul din Punta Arenas a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs în sala de mese a unui mic hotel. 11 dintre cei 21 de turişti aflaţi în clădire au reuşit să se salveze. Potrivit autorităţilor, 4 cetăţeni argentinieni, 4 germani şi 2 olandezi au murit. Comandantul echipajului de pompieri a precizat că în camerele hotelului nu existau detectoare de fum, astfel încât victimele au murit asfixiate.

În acelaşi timp, o explozie urmată de un incendiu puternic s-a produs într-o clădire din Valparaiso, în urma unei acumulări de gaz. Două persoane au murit, iar 11 au fost rănite. Deflagraţia a avariat grav clădiri din zona istorică a oraşului port. Trei imobile s-au prăbuşit. Potrivit televiziunii publice, 30 de persoane au fost date dispărute, după ce au fost prinse sub dărâmături. Cifra nu a fost confirmată de autorităţi.

Valparaiso a fost declarat de UNESCO Patrimoniu Cultural al Umanităţii, în 2003, tocmai pentru partea istorică a oraşului, unde există numeroase clădiri de interes istoric şi arhitectural.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close