Antena 3 CNN Externe Victorie uriașă pentru comunitatea LGBT! India nu va mai pedepsi relațiile homosexuale

Victorie uriașă pentru comunitatea LGBT! India nu va mai pedepsi relațiile homosexuale

Victorie uriașă pentru comunitatea LGBT! India nu va mai pedepsi relațiile homosexuale
06 Sep 2018   •   15:12

Într-un verdict istoric, Curtea Supremă din India a hotărât că relațiile sexuale homosexuale nu mai sunt o infracțiune penală. Decizia anulează o hotărâre din 2013, cunoscută sub numele de secțiunea 377, potrivit căreia întâlnirile homosexuale sunt clasificate drept o "infracțiune împotriva naturii umane” care trebuie pedepsită.

Legea din India împotriva relațiilor homosexuale a fost una dintre cele mai vechi și stricte din lume. "Criminalizarea actului sexual carnal este irațional, arbitrar și neconstituțional", a declarat judecătorul-șef Dipak Misra, în timp ce își citea hotărârea.

Un alt judecător indian, Indu Malhotra, a spus că  statul "datorează scuze" persoanelor LGBT+ care au fost afectate de legea dură de până acum. 

Chiar dacă opinia publică din marile orașe din India a fost în favoarea eliminării legii care pedepsea relațiile homosexuale, există o puternică opoziție din partea grupurilor religioase și a comunității rurale conservatoare. În ciuda opoziției, această decizie rămâne finală și nu mai poate fi contestată, reprezentând  o victorie uriașă pentru comunitatea LGBT+ din India.

Sursă: BBC 

×
Subiecte în articol: gay
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close