Antena 3 CNN Externe India a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune

India a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune

India a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune
Sursa foto: lansare racheta
08 Feb 2010   •   08:26

India a testat cu succes, duminică, o rachetă capabilă de a transporta focoase nucleare şi ce poate lovi ţinte în Asia şi Orientul Mijlociu, a anunţat un comunicat al ministerului Apărării.

Acesta a fost al patrulea test al rachetei Agni III, prima încercare, din 2006 fiind un eşec, dar au urmat apoi două reuşite.

" Racheta Agni III testată pentru raza lungă de acţiune a lovit ţinta cu precizie maximă şi a îndeplinit toate obiectivele misiunii ," se arată .

Arsenalul curent de rachete al Indiei este menit în mare partea a confrunta vechiul duşman Pakistan. Agni III, în schimb, este rachete cu cea mai lungă rază de acţiune a Indiei, menită a ajunge la 3200 kilometri ceea ce pune în raza de acţiune principalele oraşe din China, dar şi ţinte din Orientul Mijlociu.
Arsenalul de rachete proprii al Indiei include racheta balistică cu rază scurtă de acţiune- Prithvi, cu rază medie Akash, anti-tancul Nag şi racheta supersonică Brahmos, dezvoltată în comun cu Rusia.

Testul de duminică nu a provocat o creştere a tensiunii în regiune. Statele nucleare vecine India şi Pakistan de obicei se anunţă înainte de lansarea de rachete. Cele două state au dus trei războaie de la independenţa lor în 1947 de Marea Britanie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare racheta India arma nucleara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close