Antena 3 CNN Externe India. Peste 32 de persoane au murit FULGERATE

India. Peste 32 de persoane au murit FULGERATE

India. Peste 32 de persoane au murit FULGERATE
07 Oct 2013   •   15:54

Cel puţin 32 de persoane, printre care şi nouă copii, au murit, în acest weekend, lovite de fulger, în estul Indiei, anunţă autorităţile locale.

"24 de persoane mature, inclusiv şapte copii, au fost ucise sâmbătă şi duminică de furtuna de fulgere înregistrată în Bihar", a declarat astăzi ministrul de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă din India, Renu Kumari Kushwaha.

În provincia învecinată Jharkhand, opt persoane, printre care se află şi doi minori, au pierit în aceslaşi fel, spune un oficial din districtul Dhanbad.

Ploile torenţiale, însoţite de vânt puternic în rafale, au smul copacii din rădăcini, afectând mai multe locuinţe. De asemenea, mai multe localităţi au rămas fără curent electric, după ce cablurile de alimentare s-au rupt noaptea trecută.

Furtunile de fulgere sunt frecvente în perioada iunie-octombrie, sezonul propice de formare a musoanelor. Cu toate acestea, victimele înregistrate zilele trecute este extrem de mare.

Locuitorii din satele sărace au case construite din bambus şi acoperite cu vegetaţie şi sunt cei mai vulnerabili în faţa acestor condiţii meteo extreme.

×
Subiecte în articol: india fulgere
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close