Antena 3 CNN Externe Indonezia. Avion în flăcări & un nou seism

Indonezia. Avion în flăcări & un nou seism

Indonezia. Avion în flăcări & un nou seism
07 Mar 2007   •   08:24

O nouă catastrofă în Indonezia, la o zi după dublul seism care a făcut peste 70 de victime. Un avion de pasageri cu circa 140 de oameni la bord a luat foc la aterizarea pe aeroportul oraşului Yogyakarta, de pe insula Java. 22 de morţi şi zeci de răniţi. E ultimul bilanţ provizoriu al accidentului. Avionul de linie a luat foc chiar în momentul aterizării şi avea la bord câţiva oficiali şi ziarişti australieni. Imediat după accident, autorităţile indoneziene anunţaseră 49 de morţi.

Martorii susţin că incendiul a izbucnit la roata din faţă, chiar în momentul aterizării. Focul s-a extins rapid, iar avionul a fost distrus în întregime. Unii pasageri au reuşit să părăsească aparatul, dar ceilalţi au rămas prizonierii cabinei cuprinse de flăcări. Un responsabil al aeroportului afirmă că a văzut mai multe cadavre în apropierea uşii avionului şi în cabina de pilotaj. Zeci de răniţi, cu arsuri mai mult sau mai puţin grave, au fost transportaţi la spital. Avionul, de tip Boeing 737 400, aparţinea companiei publice indoneziene Garuda şi venea din capitala ţării, Jakarta.

La bord se aflau 133 de pasageri, plus membrii echipajului. Guvernul Australiei a confirmat că în avion se aflau ziarişti şi diplomaţi australieni care-l însoţeau pe ministrul de externe, aflat în vizită în Indonezia. Ministrul nu se numără, însă, printre pasagerii avionului incendiat.

În Indonezia s-au produs, în ultimele luni, mai multe incidente aviatice. Chiar la 1 ianuarie, un avion s-a prăbuşit în mare. Toţi cei 102 oameni aflaţi la bord au murit. Accidentele nu au implicat, însă, compania Garuda, considerată mai sigură decât liniile private, chiar dacă a acumulat datorii de peste 800 milioane de dolari.

Antena3

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close