Antena 3 CNN Externe Indonezia. Feribot în flăcări ? 16 morţi

Indonezia. Feribot în flăcări ? 16 morţi

Indonezia. Feribot în flăcări ? 16 morţi
22 Feb 2007   •   19:41

Cel puţin 16 oameni au murit într-un incendiu izbucnit pe un vas de pasageri indonezian. Feribotul, cu mai mult de 300 oameni la bord, a luat foc în golful Jakarta, la aproximativ 80 de kilometri de coastă. Mai multe persoane sunt în continuare date dispărute. Incendiul a izbucnit, după ce vasul a părăsit portul Jakarta, la unul din camioanele parcate pe puntea maşinilor. Flăcările s-au extins cu rapiditate şi au cuprins şi zona pasagerilor. Panica s-a răspândit printre oameni, care au încercat să se salveze.

Câţiva pasageri au murit în incendiu, iar alţii s-au înecat. Printre ei şi doi copii. Supravieţuitorii au fost recuperaţi de navele pazei de coastă sau de vasele de pescuit, care i-au transportat la Jakarta. O parte din răniţi au fost spitalizaţi, iar alţii trataţi în facilităţile portuare. Feribotul de 2.000 de tone, construit acum 27 de ani, a fost complet devastat de incendiu.

În Indonezia, vasele de pasageri sunt un mijloc de transport frecvent utilizat de localnici, însă, din cauza condiţiilor precare de siguranţă de pe nave, numărul accidentelor este foarte mare. În decembrie, 400 de oameni au murit pe un feribot surprins de furtună, în marea Java.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close