Antena 3 CNN Externe Informațiile secrete pe care un inginer englez le-a vândut chinezilor

Informațiile secrete pe care un inginer englez le-a vândut chinezilor

Informațiile secrete pe care un inginer englez le-a vândut chinezilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Iun 2018   •   21:53

Scotland Yard a anunţat joi arestarea unui bărbat suspectat, potrivit presei britanice, că a transmis informaţii clasificate Chinei despre avionul de luptă F-35B, relatează AFP.

Bryn Jones, în vârstă de 73 de ani, fost angajat al fabricantului britanic de motoare Rolls-Royce, "a fost arestat după ce MI5 (serviciul britanic de informaţii interne) a primit notificări potrivit cărora informaţii clasificate în domeniul apărării ar fi putut fi transmise Beijingului", scrie tabloidul The Sun.

Potrivit ziarului, informaţiile clasificate se referă la avionul de luptă F-35B al producătorului american Lockheed Martin, la care a lucrat Rolls-Royce.

Scotland Yard a precizat că un bărbat a fost arestat marţi în Derbyshire (centrul Angliei) în baza Official Secrets Act, o lege care interzice divulgarea de secrete de stat sau de informaţii care ar putea ameninţa securitatea naţională.

Bărbatul, a cărui locuinţă a fost percheziţionată, a fost eliberat marţi seara, a spus poliţia, fără a preciza identitatea acestuia.

Potrivit profilului său de pe LinkedIn, Bryn Jones este un profesor care a fost invitat la Universitatea Aeronautică din Xian (centrul Chinei) şi a lucrat pentru Rolls-Royce în perioada 1968-2003.

F-35B, cu decolare şi aterizare verticală, urmează să înlocuiască Harrier G9 şi Tornado GR4 pentru a deveni principalul avion de luptă al forţelor britanice în următoarele trei decenii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avion chinezi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close