Antena 3 CNN Externe Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei

Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei

Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei
Sursa foto: foto: wikipedia.org
18 Sep 2017   •   12:20

Cunoscutul om de afaceri american George Soros a susținut într-un interviu recent că Angela Merkel și-a asumat mai multe riscuri atunci când s-a implicat în criza migranților, în timp ce în criza euro a fost mult mai preocupată de propria soartă politică.

George Soros avertizează și asupra pericolului care-l reprezintă pentru UE combinația dintre naționalismul etnic și religios.

Gregor Peter Schmitz: Pe coperta dedicată Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, revista Time o numea pe aceasta „Cancelarul Lumii Libere”. Credeți că acest titlu este justificat?

George Soros: Da. După cum știți, eu am fost foarte critic la adresa cancelarului în trecut și rămân în continuare foarte critic în ceea ce privește politica ei de austeritate. Totuși, după ce președintele rus Vladimir Putin a atacat Ucraina, ea a devenit liderul Uniunii Europene și astfel, indirect, al Lumii Libere. Până la acel moment, era un politician înzestrat care se pricepea să citească dispoziția publicului și să acționeze în sensul ei. Atunci când a opus rezistență agresiunii ruse, ea a devenit un lider care și-a asumat un risc, trecând în opoziție față de opinia majoritară.

Continuarea, pe Romania Libera.

 

×
Subiecte în articol: George Soros
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close