Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fără precedent şi furtunile de nisip provoacă moartea a 12 persoane în China (VIDEO)

Inundaţiile fără precedent şi furtunile de nisip provoacă moartea a 12 persoane în China (VIDEO)

Inundaţiile fără precedent şi furtunile de nisip provoacă moartea a 12 persoane în China (VIDEO)
Sursa foto: inundatii
15 Mai 2010   •   13:26

Inundaţii fără precedent şi furtuni de nisip în China. Cel puţin 12 oameni au murit din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale. Câteva mii de persoane au fost evacuate din calea apelor. În acest timp, nordul ţării a fost afectat de o furtună uriaşă de nisip.

Peste 400 de localităţi au fost afectate de inundaţiile din centrul Chinei. În total, aproape un milion de persoane au avut de suferit din cauza apelor. Oamenii spun că acesta este cel mai mare dezastru din ultimii 20 de ani.

Nivelul râurillor a crescut în unele zone şi cu 3 metri. Străzile oraşelor au fost acoperite de nămol, iar alunecările de teren au distrus legăturile rutiere dintre oraşe. Ploile din China au făcut până acum 86 de victime în ultimele săptămâni şi au provocat pagube de peste 700 de milioane de euro.

Nord vestul ţării s-a confruntat însă cu o furtună de nisip ce a acoperit un oraş întreg. Norul a blocat total traficul, iar vizibilitatea nu era mai mare de 1 metru. Vântul puternic a darâmat mai mulţi copaci şi semne de circulaţie.



Antena 3





×
Subiecte în articol: China furtuna nisip inundatii teren ploi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close