Antena 3 CNN Externe Irak. 50 de oameni ucişi în atentate

Irak. 50 de oameni ucişi în atentate

Irak. 50 de oameni ucişi în atentate
23 Apr 2007   •   09:26

Aproape 50 de oameni au fost ucişi, duminică, în mai multe atentate la Bagdad şi în nordul ţării. Armata americană a raportat pierderea a cinci soldaţi, dar şi eliminarea unei grupări a reţelei Al-Qaeda. Premierul Nuri al-Maliki a ordonat încetarea construcţiei zidului de apărare ridicat de americani în jurul unui cartier al capitalei.

La Bagdad, cel puţin 16 oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost răniţi într-un dublu atentat sinucigaş. Obiectivul teroriştilor era un post de poliţie, dar printre victime se află şi numeroşi civili.

În regiunea Mossul din nordul ţării, 23 de muncitori, membri ai unei minorităţi religioase, au fost ucişi cu sânge rece de indivizi înarmaţi care au oprit autobuzul ce-i aducea de la lucru. Comandanţii militari americani nu ştiu ce să mai facă pentru a opri violenţa, dat fiind că planul de securitate pentru Bagdad nu dă rezultatele scontate.

Americanii au început în ultimul timp să ridice ziduri din beton între cartierele şiite şi cele sunnite din capitală. Ieri, însă, premierul irakian al-Maliki a anunţat oprirea unei astfel de construcţii. Zidul era foarte criticat de localnicii pe care ar fi trebuit să-i protejeze, dar care-l comparau cu Zidul Berlinului sau cu cel construit de Israel în Cisiordania.

Antena 3

×
Parteneri
Ninge în toiul lunii mai, pe Transalpina. Avertisment pentru șoferi
x close