Antena 3 CNN Externe Irakienii au preluat controlul asupra Najaf-ului

Irakienii au preluat controlul asupra Najaf-ului

Irakienii au preluat controlul asupra Najaf-ului
29 Ian 2007   •   18:57

Trupele guvernului irakian au preluat controlul oraşului Najaf, la 24 de ore de la confruntările violente cu rebelii şiiţi. Potrivit oficialilor de la Bagdad, peste 300 de insurgenţi au fost ucişi în bătălie. Armata irakiană a pierdut cinci soldaţi. De asemenea, doi militari americani au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit. Stăpâni pe situaţie, soldaţii irakieni patrulează acum pe străzile oraşului Najaf şi îi caută pe rebelii care au supravieţuit confruntărilor. În casele din zona unde s-a dat bătălia, trupele au arestat peste 13 suspecţi, între care şi un sudanez.

Guvernul irakian susţine că rebelii erau membrii unei grupări, care plănuiau atacuri împotriva pelerinilor care urmau să vină la Najaf pentru o mare sărbătoare religioasă. Oficialii de la Bagdad au mai spus că mişcarea, intitulată Armata Raiului, avea ca lider un cleric disident şiit şi era foarte bine înarmată. La finalul confruntărilor de duminică, oficialii irakieni au anunţat că gruparea a fost anihilată, odată cu uciderea a peste 300 de militanţi.

Din tabăra guvernamentală au fost omorâţi poliţişti şi soldaţi, la care se adaugă cei doi militari americani din elicopterul prăbuşit. Pentagonul nu a precizat dacă aparatul a fost doborât sau a suferit o avarie.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close