Iran neagă că dezvoltă rachete care să lovească SUA

22 Apr 2010   •   00:47
Iran neagă că dezvoltă rachete care să lovească SUA
racheta iran

Ministrul iranian al Apărării Ahmad Vahidi a negat că republica islamică planifică rachete balistice capabile să lovească SUA, aşa cum susţine Washington.
"Nu avem asemenea planuri," declara Vahidi pentru agenţia oficială IRNA, descriind acuzaţiile ca "parte a războiului psihologic al duşmanului."
Vahidi reacţiona astfel la comentariile unui oficial american de too- James Miller, prim vicesecretarul pe Apărare, care declara în faţa Senatului american că până în 2015, Iran va avea rachete capabile să lovească SUA.
Miller a adăugat că analiza sa presupune "asistenţă străină" pentru a permite Iranului să îmbunătăţească tehnologia balistică.
Un raport de anul trecut al Centrului Naţional al Forţelor Aeriene şi al Informaţiilor Spaţiale arăta că Iran ar putea construi o rachetă balistică intercontinentală ce ar putea lovi SUA până în 2015-2018, dacă primeşte ajutor extern.
Analiştii arătau că racheta iraniană Safir (Ambasador), pe care Teheran l-a pus pe orbită în februarie 2009, are potenţialul de a fi convertiti în rachetă cu rază lungă de acţiune.
Vahidi sublinia totuşi că Iran produce un echipament de apărare aeriană echipat cu radar şi o rachetă de producţie internă cu o rază de 40 kilometri şi o altitudine de 20 de kilometri.

Antena3.ro

Parteneri
x close