Antena 3 CNN Externe Iran neagă că dezvoltă rachete care să lovească SUA

Iran neagă că dezvoltă rachete care să lovească SUA

Iran neagă că dezvoltă rachete care să lovească SUA
Sursa foto: racheta iran
22 Apr 2010   •   00:47

Ministrul iranian al Apărării Ahmad Vahidi a negat că republica islamică planifică rachete balistice capabile să lovească SUA, aşa cum susţine Washington.
"Nu avem asemenea planuri," declara Vahidi pentru agenţia oficială IRNA, descriind acuzaţiile ca "parte a războiului psihologic al duşmanului."
Vahidi reacţiona astfel la comentariile unui oficial american de too- James Miller, prim vicesecretarul pe Apărare, care declara în faţa Senatului american că până în 2015, Iran va avea rachete capabile să lovească SUA.
Miller a adăugat că analiza sa presupune "asistenţă străină" pentru a permite Iranului să îmbunătăţească tehnologia balistică.
Un raport de anul trecut al Centrului Naţional al Forţelor Aeriene şi al Informaţiilor Spaţiale arăta că Iran ar putea construi o rachetă balistică intercontinentală ce ar putea lovi SUA până în 2015-2018, dacă primeşte ajutor extern.
Analiştii arătau că racheta iraniană Safir (Ambasador), pe care Teheran l-a pus pe orbită în februarie 2009, are potenţialul de a fi convertiti în rachetă cu rază lungă de acţiune.
Vahidi sublinia totuşi că Iran produce un echipament de apărare aeriană echipat cu radar şi o rachetă de producţie internă cu o rază de 40 kilometri şi o altitudine de 20 de kilometri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close