Antena 3 CNN Externe Iran. Soldaţii britanici arestaţi îşi recunosc vina

Iran. Soldaţii britanici arestaţi îşi recunosc vina

Iran. Soldaţii britanici arestaţi îşi recunosc vina
30 Mar 2007   •   22:36

Televiziunea iraniană a difuzat un nou material video despre cei 15 soldaţi britanici arestaţi acum o săptămână. În imagini apare unul dintre captivi, care recunoaşte că a pătruns ilegal în apele teritoriale ale republicii islamice. Soldatul îşi cere chiar şi scuze pentru acţiunea sa şi a camarazilor săi. Numele militarului britanic prezentat în înregistrarea televiziunii iraniene este Nighton Thomas Summers. ?Am intrat în apele teritoriale iraniene fără permisiune. Am fost arestaţi de poliţiştii de frontieră şi îmi cer scuze poporului iranian. De când am fost arestaţi, totul a fost foarte bine şi sunt mulţumit de condiţiile în care sunt tratat.?

În imagini, captivul apare alături de Faye Turner, singura femeie din grupul celor 15 captivi. Acum două zile ea a recunoscut, la rândul său, ca soldaţii britanici au pătruns ilegal în apele teritoriale iraniene. Oficialii de la Teheran au anunţat iniţial că o vor elibera în curând, însă au revenit asupra deciziei şi au spus că guvernul de la Londra trebuie să-şi ceară scuze. Marea Britanie continuă însă să susţină că soldaţii săi au fost arestaţi abuziv şi că se aflau în apele teritoriale ale Irakului, la 3 kilometri de graniţa Iraniană.

Guvernul de la Londra a anunţat îngheţarea relaţiilor cu Teheranul. De asemenea, premierul Tony Blair a avertizat Teheranul că se va intra într-o nouă fază dacă vor eşua eforturile duplomatice pentru dezamorsarea crizei. Printr-o declaraţie, Consiliul de Securitate ONU şi-a anunţat îngrijorarea pentru soarta ostaticilor.
Imagini în VIDEO/NEWS/Externe

Antena 3

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close