Antena 3 CNN Externe Iranul ar putea avea bomba nucleară în 3 ani

Iranul ar putea avea bomba nucleară în 3 ani

Iranul ar putea avea bomba nucleară în 3 ani
24 Mai 2007   •   20:14

Iranul are nevoie de 3 până la 8 ani pentru a produce arma nucleară. Aprecierea vine din partea şefului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Mohammed El Baradei a subliniat, la Luxembourg, că riscul unei confruntări majore între Occident şi Iran este în creştere, aşa că este nevoie de un compromis cât mai rapid posibil. Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a făcut apel la redeschiderea negocierilor între cele două părţi, pentru a se evita riscul unei confruntări militare.

?Îmi doresc ca Iranul, în absenţa noastră, să poată oferi siguranţa că natura acestui program este una pacifistă?, spune El Baradei. El Baradei a prezis că Iranul mai are nevoie între 4 şi 8 ani până va avea capacitatea să producă arme nucleare.

Raportul Agenţiei a confirmat spusele directorului său. Republica Islamică neagă însă că ar dori să facă acest lucru şi nu vrea să renunţe sub nicio formă la programul său nuclear, în ciuda presiunilor exercitate de Naţiunile Unite şi a ameninţărilor cu eventuale sancţiuni.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close