Antena 3 CNN Externe Iranul, pregătit de război. "Vom răspunde cu forţă la orice atac"

Iranul, pregătit de război. "Vom răspunde cu forţă la orice atac"

Iranul, pregătit de război. "Vom răspunde cu forţă la orice atac"
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
11 Noi 2011   •   08:29

Iranul va răspunde "cu toată forţa" la orice atac sau doar simplă ameninţare militară din partea Israelului. Avertismentul vine chiar de la ayatolahul Khamenei.

În Israel se vorbeşte tot mai mult de atacarea instalaţiilor nucleare iraniene, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a confirmat că Teheranul ar fi urmărit să realizeze arme nucleare.

Statele occidentale se opun unei riposte militare împotriva Iranului, iar ministrul israelian al apărării a precizat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Ş
eful Pentagonului, despre o eventuală acţiune militară în Iran


O acţiune militară vizând programul nuclear iranian ar putea avea un "impact grav" în regiune şi nu ar determina Teheranul să renunţe la proiectul său, a avertizat joi şeful Pentagonului, Leon Panetta, citat de AFP.

Acţiunea militară nu ar întârzia programul nuclear iranian decât cu trei ani. Prin urmare, nu ar trebui luată în considerare decât în ultimă instanţă.

"Trebuie să fim prudenţi în faţa consecinţelor nedorite care, nu numai că nu conving Iranul să renunţe la proiect, dar ar avea un impact grav în regiune şi asupra forţelor americane din regiune", a afirmat Panetta.

"În ceea ce priveşte o acţiune împotriva Iranului, cred că premierul (israelian Benjamin) Netanyahu a spus astăzi că aceasta ar trebui să fie doar în ultimă instanţă, iar noi împărtăşim această opinie", a adăugat şeful Pentagonului.





×
Subiecte în articol: razboi atac arma nucleara
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close