Antena 3 CNN Externe Irlanda. O doctoriţă care a studiat în România nu a fost în stare să ia pulsul unui bolnav

Irlanda. O doctoriţă care a studiat în România nu a fost în stare să ia pulsul unui bolnav

Irlanda. O doctoriţă care a studiat în România nu a fost în stare să ia pulsul unui bolnav
Sursa foto: Foto: isic.ro
20 Iul 2011   •   13:15

O doctoriţă de la un spital din Irlanda, care a studiat în România, nu a fost în stare să ia pulsul unui pacient, informează ediţia electronică a publicaţiei  Irish Times.

Cazul a ieşit la iveală, după ce un medic de la spitalul Letterkennyk, acolo unde lucrează şi doctoriţa cu pricina, i-a cerut acesteia să ia pulsul unui pacient cu boli pulmonare cronice şi bătăi neregulate ale inimii.

Doctoriţa Asia Ndaga, care a terminat Medicina în 2008, în România, a încercat să ia pulsul bolnavului prin punerea degetelor pe partea opusă încheieturii mâinii, adică exact invers faţă de cum se procedează în mod normal. Apoi, a concluzionat că pacientul avea un ritm normal al bătăilor inimii.

"În mod evident, am fost un pic şocat, aşa că am rugat-o să ia pulsul pacientului şi la picioare", a declarat dr. Ken Mulpeterk, de la spitalul Letterkennyk.

De data aceasta, doctoriţa Asia Ndaga "a pus două degete pe nişte zone ale piciorului unde nu se poate simţi pulsul", a povestit medicul Mulpeterk.

A urmat a treia probă de încercare, când cadrul medical trebuia să precizeze cantitatea de oxigen administrată bolnavului. Doctoriţa a picat şi acest test, deşi răspunsul putea fi citit, cu uşurinţă, de pe masca de oxigen a pacientului şi de pe un aparat montat pe perete.

În final, ea a sugerat că pacientul respectiv suferă de rahitism.

Comisia de anchetă a stabilit că doctoriţa Asia Ndaga are o performanţă profesională scăzută şi contractul ei a fost anulat. Medicul lucra la Letterkenny General Hospital de la 1 iulie 2010.

Asia Ndaga, în vârstă de 31 de ani, a studiat în România şi a susţinut examenul de rezidenţiat la noi în ţară, în 2008.



×
Subiecte în articol: doctorita Irlanda studii România
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close